fredag 6 mars 2009

Zorbas långa långa man

Idag gick det iallafall att röra sig en bit på vägen vid stallet.....tur det....dags för Zorbas stora genomgång som jag gör engång i veckan. Det är då man borstar allt långt hår som man o lugg m.m.med glansspray och reder ut det ordentligt....jag lovar man vill inte att hans man trasslar sig för då är det ingen lek längre.

Han hade tappat en sko också så jag fick med mig hovslagaren ut för att fixa den delen (fördelen med att Zorba bor hos hovslagaren (en av de bästa!) och det speciellt då man har en häst som gärna tar av sig skorna..... :-) Lyssnat för mycket på Povel Rammel kanske.....men inte i sällskap
med mig..
Gandalf och Mysen sköter sig perfekt som vanligt.... :-)

Idag fick det bli en lite lugnare dag där avslappning stod på programmet (utom för matte då som städade).....det har ju varit två mycket intensiva dagar för "Lilleman".

Men en promenad det så klart och då kan man ju inte låta bli att träna.....klicker vid kontakt är något som är toppen då vi tar promenaden....ja, klickertekniken kan användas till mycket!
Tänkte att Gandalf skulle lära sig att åka i skottkärran.....låter bara så kul!
Nu har vi ju kommit så långt så vi har börjat lägga till komando ord.
Dessutom så måste vi ju träna lite också så Britten blir nöjd med oss på söndag. Tur att min mycket excelenta Collie gillar våran klickerträning.... :-)
Det är sista gången på kursen då och det känns nog lite tråkigt faktiskt......ja,ja allting må ju ha ett slut...(utom korven då för den har ju två!)
Britten vår instruktör är en sympatisk person och extra blir det ju så klart när hon har två Collie hemma :-).

Nu tycker man säkert att det var ett väldigt skrytande om den där Gandalf Collie och det kan jag hålla med om men nu är det bara så att han är så toppen.......en annan är ju van vid Greyhounds efter en hel massa år med rasen och uppfödning......Greyhounden är underbar men ....den är lite av en katthund skulle man kunna säga.....ena dagen fungerar allting perfekt men så kan det vara precis tvärtom nästkommande dag.....men en sak är det ju bara sååå bäst på och det är ju dessutom något som de aldrig tackar nej till: att springa fort och det är betydligt fortare än någon annan hund......Den sporten som kallas kapplöpning har också gett mig så mycket roligt genom åren.

Är lika stolt över Mysen som numera har gått i pension från banan! Mysen är precis lika underbar hon måste bara få ta saker och ting i sin takt och så är hon ju en drottning.









2 kommentarer:

Eva sa...

Oj idag blev det en långkörare på bloggen.. =) Skojigt att läsa om hur ni har det där nere i skridskorinken.. =)

Kram

Anonym sa...

ÅÅÅ vad stor han har blivit den lilla! Kramiz