fredag 10 april 2009

Han är för rolig han...

Gandalf har hittat sig ett nytt favoritställe att ligga på ibland....kanske inte alltid lika uppskattat av lillhusse.....
Vi har två härliga fåtöljer som man kan fälla upp ett fotstöd på och dom gungar lite sådär behagligt också, jättesköna verkligen.
Mysen har provat att gå upp i dem en gång men hon fick snabbt nog av det då de började gunga lite....usch det var ju bara sååå läskigt.
Gandalf tycker istället att detta är ju bara såååå kul och för att inte bara tala om hur mysigt det är.....Han bryr sig inte det minsta om att det gungar. Lillhusse provade det smarta tricket (trodde han...) att gunga lite extra på stolen så kanske han skulle hoppa ner men nej då.....absolut inte för det var bara kul!!!
Han hoppar upp från alla håll och kan även hoppa i den från soffan. Då gungar ju stolen om något men han bara knör in sig och lägger sig tillrätta och myser ......kul kille det där!!!
De flesta hundar som jag har träffat på har upplevt detta som obehagligt (lämna gärna en kommentar om era erfarenheter)......men inte han inte.....(han ligger föresten där nu i skrivandets stund och gungar lite behagligt... :-) )
Igår kväll kom Cristina och Sally (Dansksvenska gårdshunden) och vi gick ut på en liten promenad......Sally är en välkänd hund här hemma och en i gänget. Hon och Gandalf brukar leka så det står härliga till.
Det gick i full rulle över ängarna och sedan tog vi en sväng i skogen. Jag kan ju då inte låta bli utan vi provade oss på att balansera på några stora stockar som fortfarande låg kvar.
Gissa om de två tyckte att det var kul....de balanserade för fullt och halkade de av så var det bara upp igen och försök på nytt. De balanserade nästan hela stockarna.

Efter en dag med spårning och stockbalansering var det en ganska trött Gandalf ....klockan nio var det en liten colliepojke som sov som en stock! Mycket nöjd med dagen!

2 kommentarer:

Famos/Menageriet sa...

Kul att det gick bra med spåren! Gandalf blir nog en bra Brukstävlare vad det lider.
Jag har aldrig provat med gungande föremål, men mina skulle säkert inte gilla det.
Ha det så gott i solen!

Thina sa...

Ja, det var kul att det gick bra och speciellt som det var första gången jag gjorde det själv! Var riktigt nöjd med mig själv...kan man tänka man är inte för gammal för att lära!
Kul att få lite respons på gungfrågan!
Ha det så gott i solen du också!!!