fredag 22 januari 2010

Första eldprovet....

Igår var det dags.....att ögonlysa Gandalf...gissa om man var nervös!
Vi skulle vara där klockan 9.30 och detta är något som jag aldrig har varit med om....=)
När vi kom dit fick han först droppar i ögonen som skulle vidga pupillen och det skulle ta 20 minuter.
Så fick Gandalf sitta på bordet och veterinären släckte ljuset så det var bäcksvart i rummet.
Jag satt vid sidan om honom och höll upp huvudet.
Han var så duktig och satt stilla hela tiden.
Så kom då utfallet och det var lindrig CRD på båda ögonen och mycket lindrig PPM på ett öga och inget stopp för avel....det är ju inte alls ovanligt att de har lindrig CRD och det är inget som de någonsin kommer att märka något av. Inte heller Mycket lindrig PPM var något farligt eller något som någonsin kommer att störa honom, vet. förklarade att det var några små mycket tunna trådar som hade blivit kvar från det att de var valpar. Så gott detta var! Den första kollen gjord och det med ett godtagbart resultat....fortsatt chans till avel i framtiden på Världens Bästa Gandalf! Framför allt var det så gott att veta att min underbara hund inte har någon av de hemska ögonsjukdomarna som kan göra honom blind eller i värsta fall leda till avlivning.....PUH!!! =) Allra bäst hade ju varit ögon ua men detta känns också okey i allafall.
Kan ni tänka er......Gandalf charmade veterinären och hon tyckte att han var så fin, duktig och bra Collie. -"Den får du se till att det blir många sådana bra Collie med".....Det var en mycket stolt, lugn och nöjd matte som gick ut därifrån.
Han är verkligen en charmkille min Gandalf, inte många som kan motstå hans frimodiga,glada, charmiga och underbara sätt.
När vi väl kom till bilen och hade fått kontakt med telefon nätet så var det absolut hög tid att ringa Ulrika för en rapport....men då svara hon inte...visste ju att hon nog var på jobb....det dröjde inte alls länge så ringde hon upp mig och fick info om undersökningen. Hon blev glatt överaskad och nöjd över att det hade gott såpass bra.
Nu var det hög tid att sätta fart med allt annat som skulle göras igår......helghandlingen, ge hästarna mera vatten och hö (vid behov), äta lunch och komma iväg till butiken för att öppna den klockan 14.
Allt blev gjort och butiken öppnade som den skulle!
Idag är det fredag och jag ska öppna klockan 8......dags att sätta fart med alla morgonbestyr!
Ha en underbar fredag!!!

3 kommentarer:

Katarina sa...

GRATTIS till ögonlysningsresultatet!!! Skööööönt...

Eva sa...

Grattis ifrån 08:a gänget.. Men världens bästa Gandalf sviker ju aldrig så det räknade vi ju med att det skulle gå bra.. =)

Kram

Thina sa...

Stort Tack Katarina och Eva!! Ja, det var verkligen skööööönt!!!